Du hittar givetvis den mesta informationen via Svenska Cykelförbundets webb men fråga oss gärna så ska vi hjälpa dig! Om du endast vill delta i tävlingsklass i enstaka tävlingar och i tex. sportklass kan du alltid fixa en engångslicens inför tävlingen, kör du däremot fler tävlingar tjänar du på att fixa årslicens då det ofta kostar lite mer med engångslicenser. Se vad som gäller på respektive tävlings webbplats, där står ofta vad som gäller (SM brukar det inte gå att göra på engångslicens).

Licens – Du kan via SweCyclingOnline ansöka och betala den typ av licens som du önskar. Information om vilka licenser som finns hittar du på SCF´s webbplats. Om du inte får till detta kontaktar du vår tävlingsasnvarige Gustav Wass så kommer han se till att du kommer in i system. Om du tex. ska tävla i herrar eller damer 30 så är det en Masterlicens som gäller (ca pris 700 SEK). Inbetalning görs till SCF´s och du får hem ett plastkort som är din licens som du tar med till tävlingarna tillsammans med legitimation. Ett krav är också att du måste genomföra en antidopingutbildning som du hittar här.

Chip – Många landsvägs-och MTB-tävlingarna (ej motionslopp) använder sig av ett chip som du själv måste bekosta (990 kr – engångsavgift). De tävlingar som använder dessa är i synnerhet cuper och nationella mästerskap (samt att den används i andra länder). Däremot använder tex. inte Långsloppscupen i MTB detta chip. Det bästa är att kolla på respektive tävlings webb vad som kommer användas och om de tävlingar du planerar delta i kräver SCF´s chip eller inte.

Utrustning – La Lepre Stancas tröja är godkänd föreningströja och ska bäras vi alla av SCF´s sanktionerade tävlingar när du deltar i tävlingsklass.