Med tanke på ev underlag kör vi https://ridewithgps.com/routes/6106627 Däremot kör vi den medsols denna gång. Så Jkpg-Ödeshög-Österbymo-Eksjö-Jkpg. Anmälan senast torsdagen innan till marcus.carlholt@gmail.com


Förklaring hastighet

Utifrån beskrivningarna på passen som läggs upp kan du se vad som planeras och vad som passar dig. Var inte rätt för att fråga eller komma med egna förslag på rundor. Grunden är att alla ska känna sig välkomna att delta!

Distans


Distansfart innebär snacktempo över en lång distans. Någon sa att det är över 3h på vintern och över 4h på sommaren.

Fart efter kamrat


Alla ska med - rundan körs i det tempot som hela klungan klarar av, ingen skall känna sig avhängd eller bli lämnad längs vägen. Fartlek kan förekomma exempelvis kan man köra fri fart i längre backar för att sedan samla ihop hela gruppen igen. Fart efter kamrat innebär allt som oftast att man planerat in ett stopp för en kopp kaffi på vägen.

Fartlek


Det är ganska kul att köra naturliga intervaller, dvs spurta uppför alla backar, klämma några skyltar eller bara köra på hårt ett längre parti helt efter vad som känns rätt.

Flera fartgrupper


Rundan kommer köras med flera fartgrupper vid behov. Vid våra måndagsrundor försöker vi hålla tre grupper ( max 15 i varje grupp ) om antalet cyklister tillåter det! En grupp med över 33km/h i snitt, en runt 30km/h och en under 30km/h den gruppen anpassar sig efter ”Fart efter kamrat” vilket således kan innebära allt från 22-30km/h i snitt

Intervall


Hårt pass! Här gäller det att ta ut sig till max.

Lugnt


På ett rullpass tar vi det lite lugnare och det passar perfekt för nybörjare. På Landsväg brukar snittfarten ligga runt 25-27km/h vilket du då bör klara att hålla på platten.

Tänk på att det är mycket som påverkar snittfarterna så som väder, vind och banprofil.

Medel


Nu börjar det gå lite snabbare. På landsvägen innebär det ett snitt på på ca 27-30km/h. Du bör klara av att ligga +30km/h på platten.

Tänk på att det är mycket som påverkar snittfarterna så som väder, vind och banprofil.

Snabbt


I det här tempot blir det mindre snack och mera verkstad. Här handlar det om att hålla så högt tempo som möjligt och det kan faktiskt bli så att du får släppa klungan och rulla hem för egen maskin. Gruppens kapacitet påverkar snittet men +33 km/h och snabbare är att räkna med.