Som uppvärmning inför Rapha 12 Hills bjuder vi in till en “pre ride” under fredagen. Vi rullar i gemensam klunga i sann “fart efter kamrat” anda och njuter av en härlig eftermiddag tillsammans. Rundan bjuder på några av Jönköpings mest Instagram-vänliga platser och någon av backarna som inte platsade i årets 12a. Vi gör ett kort kaffistopp längsvägen och avslutar med en Afterbike på lokal i Jönköping. Det blir en runda på ca 3h med möjlighet att vika av eller ansluta där det passar. Rutten presenteras här senare i veckan.

Alla cyklister är välkomna att delta, även de som inte deltar på lördagens Rapha 12 Hills.

Uppdat 17/8. Preliminär rutt/plan på fredag. https://ridewithgps.com/routes/24273965 
Vi rullar ut till Kaxholmen och klättrar upp till Gestra. Därefter loopar vi Ölmstad, Flättinge (alt Hillinge) sen via Landsjön med Kaffi hos Ingo Deters & Gårdsrosteriet Vista. Beroende på vad klockan är och hur pigga vi är i benen så lägger vi en gemensam plan för hemfärden, backen över Botarp jordgubbar ligger såklart nära tillhands. För att sedan avsluta på El Duderino (alt Biskopen) kl 17-18ish för e öl eller två. Vad tror ni om det? 

Get your legs going with an easy ride to some of the most instagram friendly spots in Jönköping. After-bike at local beer tap will follow.


Förklaring hastighet

Utifrån beskrivningarna på passen som läggs upp kan du se vad som planeras och vad som passar dig. Var inte rätt för att fråga eller komma med egna förslag på rundor. Grunden är att alla ska känna sig välkomna att delta!

Distans


Distansfart innebär snacktempo över en lång distans. Någon sa att det är över 3h på vintern och över 4h på sommaren.

Fart efter kamrat


Alla ska med - rundan körs i det tempot som hela klungan klarar av, ingen skall känna sig avhängd eller bli lämnad längs vägen. Fartlek kan förekomma exempelvis kan man köra fri fart i längre backar för att sedan samla ihop hela gruppen igen. Fart efter kamrat innebär allt som oftast att man planerat in ett stopp för en kopp kaffi på vägen.

Fartlek


Det är ganska kul att köra naturliga intervaller, dvs spurta uppför alla backar, klämma några skyltar eller bara köra på hårt ett längre parti helt efter vad som känns rätt.

Flera fartgrupper


Rundan kommer köras med flera fartgrupper vid behov. Vid våra måndagsrundor försöker vi hålla tre grupper ( max 15 i varje grupp ) om antalet cyklister tillåter det! En grupp med över 33km/h i snitt, en runt 30km/h och en under 30km/h den gruppen anpassar sig efter ”Fart efter kamrat” vilket således kan innebära allt från 22-30km/h i snitt

Intervall


Hårt pass! Här gäller det att ta ut sig till max.

Lugnt


På ett rullpass tar vi det lite lugnare och det passar perfekt för nybörjare. På Landsväg brukar snittfarten ligga runt 25-27km/h vilket du då bör klara att hålla på platten.

Tänk på att det är mycket som påverkar snittfarterna så som väder, vind och banprofil.

Medel


Nu börjar det gå lite snabbare. På landsvägen innebär det ett snitt på på ca 27-30km/h. Du bör klara av att ligga +30km/h på platten.

Tänk på att det är mycket som påverkar snittfarterna så som väder, vind och banprofil.

Snabbt


I det här tempot blir det mindre snack och mera verkstad. Här handlar det om att hålla så högt tempo som möjligt och det kan faktiskt bli så att du får släppa klungan och rulla hem för egen maskin. Gruppens kapacitet påverkar snittet men +33 km/h och snabbare är att räkna med.